Pages

NAAR DE HEMEL, DE HEL EN TERUG

Omdat we wat vergeetachtig zijn, plaatst Mr Theater effe een inhaalmanoeuvre.

- NAAR HET JAAR VAN DE PRUTSER
Mr T hoopte vooraf zó dat Wim Helsen niet zomaar de stand-upcomedian zou uithangen. Maar verhaaltjes zou vertellen. En Mr T heeft gejuicht. Geen moppentapperij, wel cabaret. Helsen noemt Jezus “de schele” en neuriet geregeld de hemelse Raffaella Cara. En voor de rest moet ge maar gaan zien.

- NAAR REIDANS
Bon, kort. Want er zijn prettiger dingen. Vijf actrices van SAMWD in Lier brachten een muziek-dans-toneelachtig ding over een zoektocht naar seksuele voldoening – als Mr T het allemaal goed begrepen heeft. Goed gedaan van de actrices, maar ja… de zedenkomedie was nóóit grappig. Wel altijd plat. (Die helse Tandenborstelsong er steeds tussendoor!) En ook wel kort. (Da’s een rode draad dit seizoen: slechte liedjes duurden nooit lang.)

- NAAR GEZONGEN ZEER
Van Theater Antigone. Eindelijk nog eens een toneelstuk om u tegen te zeggen. Tania Van der Sanden zoals we ze het liefst zien: als geflipte moeder. Lucas Van den Eynde zoals we hem het liefst zien: als wat sullige vader. En dan is er nog Harry (Dominique Van Malder) die al tien jaar in de psychiatrie zit. Komische tragedie. Of andersom. Hemels goed gelachen. En soms ook hemels goed niet.

0 reacties:

Een reactie posten