Pages

GODDANK

Morgen is het Moederdag. De enige echte, wegens de viering van de Moeder der Moeders, te weten Maria, en dus onovertrefbaar, ongeacht wat andere goddelozen uit andere goddeloze streken in dit goddeloze land mogen beweren. En ter ere van deze hoogdag komt Moeder T morgen hoogstpersoonlijk op visite. De pistolets zijn besteld, de garnaalsla ligt in de frigo.

Nu, Moeder T wil ook iets doén. Een activiteit. En ze stelde begot voor: poetsen. Weinig feestelijk, wierp Mr T tegen. “Tut tut, ik doe dat graag.” Toegegeven, Mr T’s protest had best iets feller kunnen zijn – maar hij begint maandag aan twee weken congé en dan is het handig meegenomen dat het kot blinkt. Dus: morgen komt Moeder T naar hier, op mét haar bezem.

Maar kijk, niets fatsoenlijks is Mr T vreemd. Moeders laat je niet werken op hun feestdag, besefte hij alsnog. Op een begrafenis vraag je ook niet aan de dooie of hij nog effe de put mee helpt graven. Dus, tzadzaam: Mr T hééft al gepoetst. En: hij heeft twee fietsen gehuurd in het provinciaal domein om samen met Moeder T wat aan bonding te doen (niet te verwarren met bondage, niét!). En madam weet van niks, de surprise is dus compleet – gooi er een strijkkwartet tegenaan en je hebt een VijfTV-moment om u tegen te zeggen.

Goddank – goddánk – is het maar één keer per jaar Moederdag.



0 reacties:

Een reactie posten