Pages

DE GIL VAN INGEBORG

Gehoord? Tussen het geknal van het vuurwerk en het gebral van de feestvierders door? Nee? Het steeg nochtans hoog op. Het gegil van Ingeborg.
Mr T vertelde aan vrienden dat hij vanaf maandag op regime gaat. En niet halfslachtig: drie maanden lang een volledige drooglegging. Alcohol, chocolade en alle andere soorten snoep gaan in de ban. Afvallen is niet de hoofdreden, al is het een belangrijk neveneffect. Wel: energie en zelfrespect. De Ingeborg in Mr T slaat namelijk alarm. En hoe. Het mens is meestal erg stil, schudt soms eens met het hoofd, rolt eens met haar ogen en laat betijen. Maar nu staat ze zowaar bovenop de barricades. Dat het genoeg geweest is, gilt ze. Herhaaldelijk. Tot chakrale schoppen onder Mr T’s cerebrale kont toe. En je wilt geen Ingeborg in je hoofd of onder je kont. Dus: regimen. Strak. Strikt. Streng.
Mr T hoorde nog iets anders opstijgen tussen het eindejaarsgeknal door. Het leek op hoongelach, met het wijsje van Blind Date op de achtergrond. Maar dat beeldde hij zich ongetwijfeld in.

0 reacties:

Een reactie posten