Pages

dixit DIE ROEMEENSE

Hij niet meer jong. 35 jaar






Vorig weekend achteloos naar ‘Man zkt. Vrouw’ aan het kijken en plots, tsjak, een uitspraak van Alina die blijft rondspoken in de laagste krochten van Mr T’s bovenkamer. Niet goed voor de dertigersdip. Helemaal niet goed.

4 reacties:

b (hij nog jong) zei

a) Sinds wanneer maakt Mr T zich druk over uitspraken van vrouwen?

b) Een Roemeense dan nog!

c) Wat is dat: een dertigersdip?

Mr T zei

a) Sinds ik besloten heb dat vrouwen eigenlijk mannen zijn die het van zichzelf nog niet weten.

b) Wie een onderdaan is van Herman Van Rompuy, is er ook één van mij.

c) Op het gevaar af dat de jongeling de vraag puur retorisch stelt om in de verf te zetten dat hijzelf weliswaar last heeft van een veelvoud aan ándere dipjes maar nog niét van de dertigersdip, omdat hij nog wél jong en dynamisch en zichtbaar wachtend op het inslaan van de puberteit is, plaatsen we hier toch een Wikipediaatje:
“De dertigersdip, ook wel quarterlifecrisis, dertigersdilemma of dertigerscrisis, is een opkomend psychosociaal fenomeen dat veel overeenkomsten heeft met een identiteitscrisis. Jonge, meestal hoogopgeleide mensen van eind twintig en in de dertig, worden geconfronteerd met het ‘is dit alles?’-gevoel met betrekking tot het werkzame en persoonlijke leven. Vragen als: ‘Is dit de juiste baan, de juiste partner en wil ik kinderen?’ worden vaak gesteld. Door kritisch naar zichzelf te kijken en deze confronterende vragen voor zichzelf te beantwoorden kan iemand ook weer uit deze dip opklimmen. Ook kunnen een personal coach, loopbaanbegeleider of psycholoog uitkomst bieden.”
Niets overdrijvends is ons vreemd.

Hij nog jong zei

Geen zorgen,
tijd heelt alle wonden.
Als je straks 40 wordt,
ben je er meteen van af.

Kaat zei

Alle vrouwen zijn mannen???
Daar gaan we het nog eens over hebben...

Een reactie posten