Pages

DISCRIMINATIE!

Mr T woont in een appartementsgebouw met twee liften. De uiterst linkse leidt naar de linkse appartementen, de uiterst rechtse naar de rechtse. De lift die naar Mr T leidt, is niks om over naar huis te schrijven: oubollig, donker, een aftands namenbord, stopt erg abrupt en ligt vaak stil voor onderhoudswerken. Maar wat heeft een vriend van Mr T, verdwaald in het gebouw, gisteren ontdekt? Die ándere lift is modern, erg licht, met een digitale display, remt zachtjes tot volledige stilstand en is piekfijn onderhouden!

De lift van Mr T:
De andere lift:








Mr T voelt zich nu ferm in zijn gat gebeten. Mr T wil ook een chique lift, en geen “goederenlift” of “dienstingang”, zoals zijn kameraad het smalend noemde. (Waarna Mr T diens ass kickte aan de snookertafel met 6-1, maar soit.)

In elk geval, Mr T weet nu waarover de verkiezingen volgende week moeten gaan: gelijke liften voor iedereen! Man of vrouw, dik of dun, hetero of homo, zwart of wit: iederéén (maar vooral Mr T) verdient zo’n lift als de buren.

Niet dat ik dit programmapunt al één keer heb zien passeren in 'Doe de stemtest'. Schande!


1 reacties:

Anoniem zei

Heb ooit een wijze man de gevleugelde woorden horen uitspreken: "Tja, ge moet het geven aan degenen die het verdienen hé!"
Toen dacht ik nog dat het voor te lachen was, maar het is dus een ijzeren natuurwet blijkbaar

Een reactie posten