Pages

PATER

Pater Luc Versteylen zegt dat jongeren het woord klaarkomen een “te snel” woord vinden. Dat vond Mr T nog best grappig van de pater. Paters alternatief is bekend: juichen. Nu heeft Mr T juichen sneller uitgesproken dan klaarkomen, maar daar zal het wel niet over gaan.

Verder stelt de pater voor om prostituee te vervangen door lady kantwerk en betoger door fluitzak. Wat is er in hemelsnaam mis met betoger? Een man die betoogt, is een betoger, duidelijker kan niet. Of moeten we betogen ook vervangen door fluiten? “Zesduizend arbeiders fluiten in Brussel.” Wat Mr T dan hoort, is: “Zesduizend arbeidersfluiten in Brussel.”

Maar misschien is dat suggestieve net wat de pater wil? Want de pater wil ook teelballen vervangen door speelballetjes. En schaambeharing door tuintje. Waarin je dan naar hartenlust kan – jawel – grasduinen. Met je stengel

Nee, een verbetering vindt Mr T dit allemaal niet. Krampachtige pogingen om het leven naar uw hand te zetten door gewoon de labels te vervangen, vindt Mr T gewoon dom. Want ook al zeg je vanaf nu lief eekhoorntje tegen een aanstormende bizon, of ook al zeg je vanaf nu stoere adonis tegen Paul Codde, dat verandert niks aan het feit dat je het in beide gevallen best zo vlug mogelijk op een lopen zet. Ook de pater.



0 reacties:

Een reactie posten