Pages

HYPE

Vergeet Pokémon en Anubis. Als je tegenwoordig hip wilt zijn, moet je meedoen met dé nieuwste hype: gehandicapten. Je kan er niet naast kijken, ze zijn meer aanwezig dan Paul D’Hoore. Ze ploeteren over bergen in ‘Voorbij de grens’, ze halen medailles op de Paralympics, ze maken van hun tak in ‘Thuis’, ze halen ereplaatsen in de IronMan, ze krijgen zelfs een nummer van ‘Vacature’ aan hen gewijd… Ze worden er ook met de dag knapper op, getuige het exemplaar dat me zaterdag voorbijrolde op weg naar de Mexx. Toppunt van alles: Koos Alberts is nog bezig met een comeback ook.
Versta me niet verkeerd: Mr T gunt de gehandicapten hun succes. Absoluut. Alleen… hij voelt zich een beetje uitgesloten. Als valide hoort hij er zo niet echt bij. Wijlen vader T, die mankte, ja, die hoorde erbij. Maar erfelijk is polio helaas niet. ‘Loop dan eens te dicht tegen een pikdorser of steek eens te voet het viaduct van Vilvoorde over’, hoor ik u dan zeggen. Maar opnieuw helaas, daarvoor moet je toch wat mentaal gehandicapt zijn en dat is Mr T ook al niet.
Nee, Mr T zal moeten blijven wachten op betere tijden. Tot de hype plaatsruimt voor een andere. Die van de terugschrijdende haarlijn of zo.

0 reacties:

Een reactie posten