Pages

TE HOGE VERWACHTINGEN

Mja, mja, mja… Niet wildenthousiast of ondersteboven van deze zwarte komedie, hoor. De verwachtingen waren natuurlijk (te) hoog gespannen, door het eerdere succes van ‘Kaatje is verdronken’ en de hilarische ‘Het Eiland’- en ‘In de gloria’-reputaties van regisseur Tom Van Dyck én van acteurs Lucas Van den Eynde (Brand) en Tania Van der Sanden (Keet). Brand is analfabeet, Keet haalt lerares Lena in huis en dwingt haar simpele man tot een verhouding met Lena. Met alle melodramatische gevolgen vandien.

Het decor doet wat dorpstoneelachtig aan, en da’s charmant. En natuurlijk overstijgt het niveau dat van een dorpstoneel. Maar ‘hilarisch’, zoals aangekondigd, was het allemaal niet. Af en toe fijn gelachen, zeker, maar verder?

Redelijk stevig, maar kort applaus op het einde, en daar kon ik me wel in vinden. Een aanrader? Niet zo. Tenzij Tania Van der Sanden, die als vanouds fan-tas-tisch is als ze uit haar krammen schiet. (Schoon blote poep ook.)

(De Kempvader – Regie: Tom Van Dyck – Spel: Lucas Van den Eynde, Tania Van der Sanden en Alice Reys – 7/2 – Stadsschouwburg, Leuven.)

Volgende keer: ‘For you, with love’ (10/2)

(De Kempvader)

0 reacties:

Een reactie posten