Pages

SOMETHING ROTTEN IN THE STATE OF MR T

Er schort iets aan het afvalbeleid van Mr T. Heb een bol touw van liefst twintig meter lang nodig gehad om de hele papierafvalberg stevig bij elkaar te binden. En in de bijkamer staan drie blauwe en minstens zes bruine zakken te stinken.

Nee, Mr T spaart al dat papier niet op voor als hij ooit zevenhonderd kilo bintjes koopt. En nee, de vuilnismannen zijn hier niet in staking. Het is gewoon pure luiheid, de menselijkste karaktertrek van de mens. En op luiheid bouw je geen efficiĆ«nt beleid – dat de vroegste krant in Mr T’s afvalberg dateert van 6 juli 2006, mag dat onderstrepen.

Diezelfde luiheid is verantwoordelijk voor een klein sluikstortje voor de deur. Begin januari heeft de gemeente namelijk wel Mr T’s kerstboom meegenomen, maar niet de pot en de grote plastiek errond. Nu leert de jarenlange ervaring dat iemand dat binnen de 48 uur wel opruimt. Maar dit jaar zijn de buren even lui als Mr T. De pot met de plastiek erin staat nog steeds voor de deur, en doet nu zelfs dienst als vuilbakje voor passanten – een klokhuis, twee bananenschillen en meerdere peuken liggen er al in te rotten.

Waarom ik het niet alsnog weghaal? Omdat de luiheid heeft plaatsgemaakt voor schaamte. En ook op schaamte bouw je geen efficiƫnt beleid.


0 reacties:

Een reactie posten