Pages

HEEFT JEF IETS MET RITA?

Beste meneer Jozef De Veuster,

Reeds jarenlang bent u bekend en geliefd onder uw artiestennaam Pater Damiaan. Uw merchandising draait op volle toeren, getuige daarvan de gadgets die te vinden zijn in het Leuvense Damiaancentrum. Het populairst zijn zonder twijfel uw kaarsen, die in alle maten en vormen te verkrijgen zijn aan goddelijke prijzen.

Maar zoals bij alle sterfelijken is het ook bij u blijkbaar nooit genoeg. De merchandising moet almaar uitgebreid worden, en als we daarvoor een andere heilige erbij moeten sleuren, dan draaien we onze hand daar niet voor om. Wat doen bijvoorbeeld de kaarsen van de Heilige Rita in uw bollenwinkel?

Ondergetekende is op zoek gegaan naar een link tussen Rita en uw persoon. Zij blijkt de ‘beschermheilige der onmogelijke zaken en hopeloze gevallen’. Reden genoeg voor uw diehard groupie, moeder T, om haar christelijke neus op te halen: “Ik heb niks met hopeloze gevallen.” Soit, u hebt blijkbaar wél iets met Rita. Maar wat?

Uw Rita wordt altijd afgebeeld met een gekruiste Jezus die haar ‘onder vuur’ neemt: tijdens een gebedsstonde lijkt de Sadist een nagel te schieten in het hoofd van Rita (foto). Enfin, dat blijkt dan een doorn te zijn uit Zijn kroon, met ongetwijfeld goddelijke inspiratie tot gevolg. Maar: wat heeft dit met u te maken, meneer De Veuster?

Uw Rita overleed vreedzaam na het ontvangen van het sacrament. De legende wil dat op dat moment een zwerm bijen zich neerzette op de muur van het klooster en alzo een rouwkleed vormde. Chique, maar opnieuw: wat heeft dit met u te maken? (Tenzij u één van die bijen was...)

De enige link die ik kan bedenken, is dat zij misschien uw minnares was, uw sletje in Tremelol of Honolul? Maar dat lijkt me stug, alleen al omwille van de vijf eeuwen die tussen u beider liggen, wat seks toch erg ingewikkeld maakt.

Nee, meneer De Veuster, het wordt tijd dat u zich beperkt tot de kern van uw nobele zaak: geld verdienen met uw éigen rommel. En laat Rita maar haar eigen merchandisingcentrum opstarten. Hopeloze gevallen als zij erbij sleuren, gaat volledig ten koste van uw street credibility.

Misnoegde en bezorgde groeten,

Meneer T


1 reacties:

Anoniem zei

Beste mr-T, u weet dat ik het meestal met u eens ben. Ik ben dan ook niet voor niets een fan. Maar in dit geval vind ik toch dat u spijkers op laag water zoekt. Als zelfs de kids er geen probleem mee hebben dat de Rosse van K3 iets heeft met Gertje van Samson. Dan mag Jozef toch veuzen, euh vozen, met Rita, niet.

Een nog-altijd-onvoorwaardelijke fan

Een reactie posten