Pages

PACT MET DE DUIVEL

Mr T heeft een pact met de duivel gesloten. Letterlijk (nu ja). Aanleiding was zijn videorecorder, die de geest heeft gegeven – er klinkt nog wat palliatief gereutel, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Zoekend en surfend naar een goeie dvd-recorder ter vervanging, reikte een andere, goedkopere en verleidelijkere oplossing zich aan in een visioen van zwaveldampen en salpeterzuur. Satan verscheen. En zoals gewoonlijk verscheen hij in de gedaante van het meest arrogante bedrijf van België, dat we hier voor het gemak Tulunut zullen noemen. (De hand die u online voedt, bijt men beter niet bij naam.)

Satan/Tulunut heeft Mr T naar het dichtstbijzijnde Tulunutloket gelokt – in het gebouw van wijlen UPC, dat ook al opgeslokt en verteerd werd door de Prins der Duisternis. En op die ontwijde plek heeft Mr T zich overgegeven aan de drang. De drang om een Digicorder te bestellen. Digitale televisie dus. Van Tulunut.

Versta me niet verkeerd: Mr T is blij met zijn investering. Absolutely thrilled. Maar de achterdocht is nog niet uit hem gevaren. In de gedaante van Tulunut heeft Satan immers al de grootste evils op zijn kerfstok. Zo liet Tulunut Mr T al eens ‘per abuis’ twee gepeperde facturen betalen. Of werd de internetcapaciteit van Mr T al na amper een maand drastisch gereduceerd. Of schrapte Tulunut zonder scrupules acht zenders voor de niet-digitale massa, de prijs wél ongemoeid latend. Het is des duivels.

Dus waarom je nog inlaten met Tulunut? Omdat Satan o-ver-al is. Je kán er simpelweg niet meer naast. En Satan kan erg dominant zijn, zeker in de vorm van Tulunut.

---

Pas telefoon gehad. De Digicorder komt pas binnen tweeënhalve week. Nondezjaar! Tot zo lang heeft Mr T geen video, mist hij zijn favoriete reeksjes en kan hij ’s nachts na het werk alleen nog naar stoeme belspelletjes staren. Of naar het grijnzende logo van Tulunut. Met die valse knipoog. En die ‘ik heb u weer liggen’-blik…


2 reacties:

Anoniem zei

Och er was dees week toch gene Spooks. Ofwel hebben de rakkers van Holland 3 mij op het verkeerde been gezet

Mr T zei

Spooks is afgelopen, gedaan, fini. Jaargang 4 is volledig uitgezonden. De laatste aflevering heb ik nog net kunnen zien voor m'n video het begaf. Ferme cliffhanger op het einde. Maar wanneer ze het vervolg - en meteen de hele jaargang 5 uitzenden - mag Joost weten.

Een reactie posten