Pages

PAARSCHIP AHOY

Mr T is geen dater. Nooit geweest. Hij heeft nooit geloofd in het geforceerd zoeken naar de ware. De liefde van je leven – of een liefde van je leven – kom je wel tegen op het moment dat je het het minst vermoedt. Op een feestje bij vrienden terwijl je je glas erop smost, op het werk terwijl je ertegenaan loopt aan het kopieermachien, of op de Brusselse ring als je er letterlijk en vloekend tegen botst. Dat soort romantisch gedoe. Nee, zoéken moet je het vooral niet doen.

En nu heeft Mr T zich – weliswaar onder lichte druk uit vriendschappelijke kring – ingeschreven op… een online datingsite. Hij zit aan boord van parship.be. Sinds zaterdagavond dobbert hij op dat paarschip rond als ‘Journalist; 33 jaar; 188 cm; ongehuwd; (sportieve activiteiten?) joggen; (vijf aangevinkte eigenschappen?) sterk van karakter, gevoelig, humoristisch, hartelijk en warm en betrouwbaar; (seksuele rol?) zonder opgave; enz…’ Kortom: een catch.

En ze hebben best humor op dat paarschip, want als anderen contact met u zoeken, dan mogen ze u Titanicgewijs een ijsbrekertje sturen. En dan kan u, afgaande op het profiel, beslissen of u zo’n ijsbreker wil beantwoorden met eentje van uzelf. Inmiddels heeft Mr T vier zulke ijsbrekers ontvangen. Vier kandidaten uit de culinaire, de beleids-, de milieu- en de geneeskundige sector.

Denkt ge nu dat Mr T al die ijsbrekers al beantwoord heeft? Zijt ge gek. Veel te wantrouwig is Mr T daarvoor. Want met al dat ijs is zo’n paarschip wel gedoemd tot zinken, denkt Mr T dan – of toch minstens tot zware averij. Het enige dat er te winnen valt, is een avondje in fout gezelschap, denkt Mr T dan. Een goei lief vind je niet aan boord van een paarschip, maar op een écht schip, denkt Mr T dan… Fout, natuurlijk.

Och, Mr T is geen dater. Al zou hij het wel moeten zijn. Hij heeft nog drie dagen en dan zijn de ijsbrekers weggevaren, zo meldt de crew van het paarschip. Weet ge, misschien morgen…

2 reacties:

Anoniem zei

Een beleidsmens op het paarschip en Yves Leterme met een darmbloeding...moeten we daar iets achter zoeken?

Anoniem zei

plop u anders nog twee touristils

Een reactie posten