Pages

DE WULPSE WESPEN

Veel gedoe deze week over twee reeën die hun ‘liefdesnest’ hadden gebouwd op de middenberm van de E34. Met zelfs een grootscheepse actie erbovenop om de beesten te vangen en in veiliger oorden te droppen. Vergeefs: gisteren werd één bambi doodgereden. Oooooh. (Trek die beesten een paar 18de-eeuwse kleren aan en je hebt een romantisch kostuumdrama om Jane Austen te laten kakken van jaloezie.)

Ten huize T hebben twee wespen hun liefdesnest gebouwd aan het raam van de slaapkamer, aka Mr T’s liefdesnest (woehaha). Gevangen tussen het gordijn en het venster hebben de twee vannacht heel de buurt wakkergezoemd – of toch heel Mr T. De tragedie met de reeën indachtig heeft ook Mr T een grootscheepse actie opgezet: hij is herhaaldelijk opgestaan om het raam open te zetten en de wulpse wespen met veel gordijngezwaai naar buiten te werken. Maar denkt ge dat die stoeme beesten meewerkten? Zijt ge gek. Die bleven liever met z’n tweeën een hele nacht hitsig plakken aan het raam van een veel te insectvriendelijke Mr T. Gevolg: vanochtend nog méér irritant liefdesgezoem, want dan stond de zon op het raam en kregen de bronstige mormels het plots té heet.

Enfin, het raam heeft nu de hele dag opengestaan, hopelijk zijn ze weg, op huwelijksreis of zo. En anders zal hen hetzelfde lot beschoren zijn als de reeën: dood door aanrijding – met Mr T’s sloef. Want twee klotenachten op rij, daar heeft Mr T geen zin in. Daar komt alleen maar extra knorrigheid van. Romantiek my ass.

1 reacties:

Don zei

Sht, michelleke leest mee

Een reactie posten