Pages

DÁT SOORT PUBLIEK


Deurdedeurdeur


Wawast?
SKaGen (Bruno Vanden Broecke en co) speelt een deurenkomedie over een deurenkomedie. Aftasting van de grenzen van het genre
.

Oewast? Vernuftig. Drie delen: eerste deel was de repetitie, tweede deel de matineevoorstelling, derde deel de avondvoorstelling. Het decor werd telkens omgedraaid, zodat je bij deel 1 en 3 zag wat er op de scène gebeurde, en bij deel 2 wat er zich achter het decor afspeelde. Tussen de personages laaiden de spanningen hoog op door allerlei scheefpoeperij. Om uiteindelijk te ontaarden in absolute chaos – het soort chaos waarbij je de ene keer lacht en de andere keer de wenkbrauwen fronst.

Ik zeg u: ware het niet voor het publiek, Mr T zou er echt van genoten hebben. Zes gibberende puberkippen voor ons en een hersenloze middeljaarse babbelkous achter ons – van het soort dat bij élke grap (ook de slechte) het uitgilt: ‘Maar allééé toch’… Mr T hoort dan weer tot het soort mensen dat automatisch in een tegenreactie schiet en met níks meer lacht. Met mijn excuses, SKaGen.

(Op 25/4 – in CC De Mol, Lier)



2 reacties:

Anoniem zei

En was er functioneel naakt?

Anoniem zei

Aan dat soort vragen herkent men de echte cultuurkenner... Eén actrice liep meestal rond in beha en slip...

Een reactie posten