Pages

HERO (2)

Nu Mr T er langer over nadenkt: hij had vroeger eigenlijk wél helden.

Zoals Arendsoog. De western-Sherlock met scherpe blik, die samen met Witte Veder slechteriken versloeg in ronkende avonturen als ‘Arendsoog en de vloek van Arbaz’, ‘Arendsoog en het blaffende zand’ en ‘Pas op, Arendsoog!’.




Of zoals Brammetje Bond! Brammetje, Pietje en Freddie hadden een club, de GGD (de Grote Geheime Drie), en kregen tegenwind van de Grote Groene Draak. Verslónden, die boeken. Dat ze geen vermelding krijgen op Wikipedia, is een groot onrecht.


En de jongens van de Kameleon! Afzichtelijk bootje was dat, mikpunt van spot voor booswichten, tot Sietse en Hielke hun turbo aanzetten, en de Kameleon de allersnelste van de Friese wateren bleek. Dé hit uit Mr T’s jeugd.




En De Rode Ridder! Ridders, zwaarden, heroïek en soms zelfs erotiek – hoe de walmen uit elk stoombad telkens op de juiste plaats bleven hangen: vernuftige spelbrekerij.



En Ronnie Hansen! Zelf heeft Mr T nooit gevoetbald – de wereld haalt nog steeds opgelucht adem – maar zoals die Hansen tegen een bal trapte, daar kreeg je goesting van.




En Piemeltje! Sorry: Pinkeltje! Ooit nog in de bib kort maar luid gegild toen een boek over deze kabouter openviel op een tekening van een grote, harige spin. Dat verhaal durfden we uiteindelijk pas een heel jaar later lezen…



En Bas Banning! Wat googelwerk herinnert Mr T eraan dat Bas Banning zowaar een jonge verslaggever was. Bij ‘De Morgen’ dan nog...






En Wolf! De slimme speurhond van de broers Westra – die hadden echte politiezendapparatuur! – kliste boeven en ander gespuis, meestal in het bos.


Joeng, joeng… Zet dit heldenlegioen, onder de bezielende leiding van Suske, op het dossier van de Bende van Nijvel en ge hebt garanti resultaat binnen de 24 uur.


0 reacties:

Een reactie posten