Pages

DAMAGE CONTROL

Anderhalve week ver in een vakantie die twee weken duurt, en Mr T heeft zich een hele dag teruggetrokken uit de maatschappij. De laatste tien dagen draaiden rond eten met vrienden, drinken met ex-collega’s en wrijven over kinderbollekes tijdens veel te late babybezoeken (“de kleine zit toch nog niet op de humaniora, hè, huhuhu”). Kortom, damage control op het sociale leven.

Maar niks van dat vandaag. Mr T kwam zijn kot niet uit. De gazet bleef in de brievenbus, de herstelde fiets bleef bij de velomaker, het verse brood bleef bij de bakker. Mr T heeft zich zelfs nooit echt aangekleed, laat staan gewassen. Vanuit de luie zetel heeft een stinkende Mr T gezien hoe onze twee olympische ploegen het goed deden, hoe Stefan Blommaert zwijgende Russen interviewde in Georgië en hoe inspecteur Rebus met behulp van de Digicorder vijf lijken opgroef. Verder was er cola, chips en koekerij, én liet het restje spinaziepuree zich vlotjes opwarmen. Even dreigde iemand op bezoek te komen, maar die hebben we vakkundig wandelen gestuurd. Vadsigheid behoeft geen publiek.

Zo’n crashdag las je echter niet ongestraft in. Dus morgen opnieuw damage control, maar dan helemaal anders. (Wreef hij bedenkelijk over zijn opgeblazen buik.)



0 reacties:

Een reactie posten